Jemný hráškový krém

Suroviny

50g masla
40g cibuľa
50g póru
500 g hrášku
100 ml 12% smotany
15 ml olivového oleja
1 l zeleninového vývaru

5
porcií
obtiažnosť
1026 kJ / porcia

Postup

V hrnci si rozpustíme maslo, orestujeme na ňom najemno nakrájanú cibuľu a pór.

Pridáme hrášok, ešte krátko restujeme a podlejeme vývarom.

Varíme len krátko, 10 až 15 minút, aby hrášok nestratil farbu.

Pridáme smotanu, rozmixujeme kuchynským mixérom a pre väčšiu jemnosť precedíme cez jemné sitko.

V prípade potreby dochutíme olivovým olejom alebo čerstvo mletým korením.

5 porcií | doba prípravy 30 minút | 1026 kJ / 245 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Cícerová polievka
6
porcií
obtiažnosť
1262 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Fresh polievka z mrkvy
4
porcie
obtiažnosť
1187 kJ / porcia

Vaše premeny

Barbora Tesárová

Objavila som pre mňa nové potraviny, úpravy mäsa a kombináciu rôznych jedál

Peter Polák

Jedol som nepravidelne, väčšinou som bol celý deň v práci bez jedla a večer si doprial „hody“

Mária Žembová

Cítim sa zdravšia, sebavedomejšia a hlavne spokojnejšia