Hustá zeleninová polievka s fazuľou

Suroviny

1/2 kg zemiakov olúpaných a nakrájaných na kocky
1 stredne veľká cibuľa
1 lyžica repkového alebo olivového oleja
3 - 4 mrkvy nakrájané na kolieska
1 petržlen nakrájaný na kolieska
1/2 zeleru nakrájaného na kocky
250 g fazule alebo cícera
1 l zeleninového vývaru (podľa potrebnej hustoty možno tekutinu pridať)
majorán, soľ, korenie
cesnak

4
porcie
obtiažnosť
949 kJ / porcia

Postup

Fazuľu alebo cícer namočíme cez noc do vody (môžeme použiť aj strukoviny z konzervy, tie ale riadne prepláchneme). Druhý deň vodu zlejeme a v novej vode fazuľu uvaríme do mäkka.

Na oleji opražíme cibuľku nakrájanú nadrobno, pridáme mrkvu, zeler, petržlen a zemiaky. Zalejeme vývarom a varíme asi 30 minút, ku koncu pridáme uvarenú strukovinu.

Polievku ochutíme soľou, korením, majoránom a cesnakom.

4 porcie | doba prípravy 45 minút | 949 kJ / 227 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Batátový krém s marinovaným tempehom
4
porcie
obtiažnosť
1568 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Jemný hráškový krém
5
porcií
obtiažnosť
1026 kJ / porcia

Vaše premeny

Jozefína Šottníková

Znova si môžem obliecť všetko, čo mám v šatníku

Peter Javor

Cesta bola tŕnistá, ale výsledok perfektný

Jana Nováková

Život sa mi zmenil od základov