8 ks krémových šampiňónov
8 stoniek špargle
1 červená paprika
1 žltá paprika
250 g cherry paradajok
1 červená cibuľa
zmes listových šalátov
Zálievka:
2 lyžice bieleho vínneho octu
2 lyžice hrubozrnnej horčice
2 lyžice medu
2 lyžice extra panenského olivového oleja
citrónová šťava z polovice citróna
soľ
korenie
Zeleninu očistíme, papriky nakrájame na väčšie kocky. Cherry paradajky rozpolíme, cibuľu nakrájame na väčšie plátky alebo osminky, špargľu nakrájame na cca 3 rovnako veľké kusy alebo necháme v celku, šampiňóny rozkrájame na štvrtiny. Grilujeme na doske alebo na podložke vhodnej pre grilovanie menších kúskov, aby nám neprepadli do ohňa. Grilujeme cca 5 minút z každej strany, podľa toho, ako sa nám zdá zelenina prepečená. Nesmie byť príliš tvrdá, ale ani príliš mäkká. Medzitým si vo väčšej mise pripravíme šalátové listy a v menšej miske zálievku. Zálievku zmiešame s uvedenými surovinami a nalejeme do misy so šalátom. Všetko spolu dôkladne premiešame. Na záver rozdelíme do tanierov alebo misiek a každú porciu dozdobíme trochou grilovanej zeleniny. Podávame teplé.
TIP: V prípade, že chcete výdatnejšiu večeru, môžete si k zelenine urobiť ako vynikajúcu prílohu proteínové vafle.
Poznámka: Zmiešaním studených listov šalátu a grilovanej zeleniny vytvoríme neobyčajnú kombináciu, ktorá nás zasýti lepšie, než keby sme si pripravili všetku zeleninu v čerstvom stave. Ak by aj to bolo málo, môžeme pridať aj grilované zemiaky v šupke, ktoré šalát doplnia o komplexné sacharidy.
4 porcie | doba prípravy 25 minút | 816 kJ / 195 kcal
Zdroj vlákniny, nízky GI, vhodné pre vegánov, vhodné pre diabetikov