1 celá brokolica
1 plechovka cícera
1 strúčik cesnaku
1 lyžica olivového oleja
50 g (pohánkové) mušličky
soľ
korenie
Brokolicu rozdelíme na malé ružičky a varíme v pare (doba varenia cca 8-10 minút). Uvarenú brokolicu ihneď schladíme studenou vodou, aby nestratila farbu. Cestoviny uvaríme podľa návodu. Brokolicu necháme odkvapkať a cestoviny zlejeme. Cícer prepláchneme pod tečúcou vodou, aby sme ho zbavili slaného nálevu a aj prebytočnej soli. Cestoviny, brokolicu a cícer zmiešame vo veľkej mise. Cesnak prelisujeme a pridáme lyžicu oleja. Osolíme, okoreníme. Zálievku nalejeme na šalát a dôkladne premiešame. Necháme odležať minimálne 3 hodiny, najlepšie do druhého dňa.
TIP: Ak chcete šalát ešte farebnejší, môžete pridať na kocky pokrájanú mrkvu, ktorú si vopred podusíte na troške oleja.
Studené šaláty: Studené šaláty si môžete vziať so sebou, kamkoľvek idete. Obed máte vždy poruke a nie ste závislí na teplom jedle. Ak navyše do šalátu pridáte strukoviny, vydržíte vďaka obsahu bielkovín dlhšie sýtejší a množstvo vlákniny sa mnohonásobne zvýši.
2 porcie | doba prípravy 25 minút | 1999 kJ / 478 kcal