Grilovaná zelenina s cestovinami

Celozrnné cestoviny majú v porovnaní s inými cestovinami nižší glykemický index a naopak obsahujú viac vlákniny, minerálnych látok aj vitamínov, a navyše sa len tak nerozvaria. Skvele ich dopĺňa zelenina, ktorá by mala byť neodmysliteľnou súčasťou každého dňa. Cuketa je z 90% tvorená vodou a obsahuje nemalý podiel vlákniny. Zároveň je bohatá na vitamín A, ktorý je dôležitý pre zdravie slizníc. Mozzarella je zase dobrým zdrojom vápnika a bielkovín. Pokiaľ zvolíte jej light verziu, poslúži vám aj ako nízkokalorická pochúťka, ktorá dodá celému pokrmu jemnú a príjemnú chuť.

Suroviny

200 g celozrnných špagiet
1 PL olivového oleja
150 g červenej papriky
400 g cukety
200 g cherry paradajok
1 vetvička rozmarínu
200 g mozzarelly
soľ
čierne korenie

4
porcie
obtiažnosť
1547 kJ / porcia

Postup

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladnúť.

Na panvici zohrejeme olej a pridáme papriku nakrájanú na prúžky, cuketu na kocky, prepolené paradajky, vetvičku rozmarínu a sprudka orestujeme. Zmäknutú zeleninu premiešame s cestovinami, natrhanou mozzarellou, osolíme a okoreníme. Ihneď podávame.

4 porcie | doba prípravy 25 minút | 1547 kJ / 370 kcal

Vhodné pre: celú rodinu, pre vegetariánov, zdroj vlákniny, vhodné pre stredomorskú stravu

Tuky
15,0 g
Sacharidy
39,0 g
Bielkoviny
18,0 g
Vláknina
7,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Kuskus s kuracím mäsom a zeleninou
4
porcie
obtiažnosť
1458 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Šaláty
Teplý paradajkový šalát
1
porcia
obtiažnosť
1369 kJ / porcia

Vaše premeny

Barbora Tesárová

Objavila som pre mňa nové potraviny, úpravy mäsa a kombináciu rôznych jedál

Rastislav Rabik

Konečne sa nezadýchavam a cítim sa dobre

Katarína Brychtová

BYŤ ŠTÍHLOU JE SKVELÉ! A CÍTIŤ SA DOBRE VO SVOJEJ KOŽI BY SOM DOPRIALA KAŽDÉMU