Fazuľky zapečené s varenými vajcami

Fazuľky sú typickou jarnou pochúťkou, ale mrazené ich zoženiete po celý rok. Sú bohaté najmä na vlákninu, ktorá je dôležitá pre správnu funkciu čriev. Vajcia sú zdrojom veľmi hodnotných bielkovín a tiež vitamínu D, ktorý okrem iného podporuje funkciu imunitného systému.

Suroviny

400 g zelených fazuliek (možno použiť i mrazené)
4 ČL rozpusteného masla alebo klasického masla
4 vajcia
160 ml 12% kyslej smotany
1 menšia cibuľa
štipka soli

4
porcie
obtiažnosť
930 kJ / porcia

Postup

Rúru rozpálime na 150 °C. Malé zapekacie misky vymažeme časťou masla. Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame na kolieska. Fazuľky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Na zvyšnom masle orestujeme na kocky nakrájanú cibuľku. Po chvíľke pridáme fazuľky a dusíme za občasného podlievania vodou domäkka a na konci ich zľahka osolíme. Do zapekacích mištičiek postupne dávame vrstvu fazuliek, vrstvu nakrájaných vajec a takto opakujeme vrstvu po vrstve. Ako posledné musia byť fazuľky. Všetko prelejeme rozmiešanou kyslou smotanou a pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.

 

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 930 kJ / 222 kcal

Vhodné pre celú rodinu, nízky glykemický index, vhodné pre diabetikov, zdroj vlákniny.

Tuky
16,0 g
Sacharidy
10,0 g
Bielkoviny
10,0 g
Vláknina
4,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Veľkonočné menu
Bylinková veľkonočná plnka
4
porcie
obtiažnosť
992 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Veľkonočné menu
Mazanec
obtiažnosť
10385 kJ / porcia

Vaše premeny

Mária Krivosudská

Na každej kontrole som videla nejaké zlepšenie

Milan Kormoš

Sám som bol prekvapený z toho, ako to všetko zrazu ide

Jozefína Šottníková

Znova si môžem obliecť všetko, čo mám v šatníku