400 g zelených fazuliek (možno použiť i mrazené)
4 ČL rozpusteného masla alebo klasického masla
4 vajcia
160 ml 12% kyslej smotany
1 menšia cibuľa
štipka soli
Rúru rozpálime na 150 °C. Malé zapekacie misky vymažeme časťou masla. Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame na kolieska. Fazuľky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Na zvyšnom masle orestujeme na kocky nakrájanú cibuľku. Po chvíľke pridáme fazuľky a dusíme za občasného podlievania vodou domäkka a na konci ich zľahka osolíme. Do zapekacích mištičiek postupne dávame vrstvu fazuliek, vrstvu nakrájaných vajec a takto opakujeme vrstvu po vrstve. Ako posledné musia byť fazuľky. Všetko prelejeme rozmiešanou kyslou smotanou a pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.
4 porcie | doba prípravy 30 minút | 930 kJ / 222 kcal
Vhodné pre celú rodinu, nízky glykemický index, vhodné pre diabetikov, zdroj vlákniny.