Paradajkový šalát s vajíčkami

Zužitkujte veľkonočné vajíčka a užite si ľahkú a veľmi rýchlu desiatu či olovrant. Vajíčka patria k najkvalitnejším zdrojom bielkovín, obsahujú množstvo minerálnych látok a vitamínov, napr. vitamín D. Paradajky sú doslova nabité vitamínmi a minerálnymi látkami. Obsahujú vitamín B1, B2, B6, C, E a provitamín A, z minerálnych látok vápnik, fosfor, železo, jód, meď a draslík.

Suroviny

50 g slepačieho vajca (1 ks)
200 g cherry alebo obyčajných paradajok
20 g rukoly
1 g soli (špička noža)
1 g čierneho korenia (špička noža)
25 g ražného knäckebrotu (2 ks)

1
porcia
obtiažnosť
892 kJ / porcia

Postup

Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame na menšie kúsky.

Paradajky umyjeme, osušíme a nakrájame. Vajcia a paradajky spoločne zmiešame, osolíme a okoreníme podľa chuti a ozdobíme rukolou.

Podávame s knäckebrotom.

 

1 porcia | doba prípravy 15 minút | 892 kJ / 213 kcal

Vhodné pre diabetikov, deti a vegetariánov, zdroj vlákniny, nízky glykemický index.

Tuky
6,0 g
Sacharidy
25,0 g
Bielkoviny
11,0 g
Vláknina
7,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Šaláty
Šalát s lososom a špargľou
1
porcia
obtiažnosť
1670 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Šaláty
Zeleninové tyčinky s tempehom
1
porcia
obtiažnosť
963 kJ / porcia

Vaše premeny

Zdenka Šutáková

Som živým príkladom toho, že chudnúť sa dá aj po päťdesiatke

Peter Vall

Schudol som 15 kg a cítim sa oveľa lepšie

Alena Baránková

Dá sa to aj po menopauze