500 g cíceru
1 ks zemiaku
2 ks mrkvy
1 stonka zeleru
2 strúčiky cesnaku
1 ks zeleninového bujónu (bio, bez glutamánu)
soľ
majoránka
drvená rasca
bobkový list
trochu smotany na zjemnenie
Cícer dáme do nádoby, zalejeme vodou a necháme cez noc napučať.
Druhý deň vylejeme vodu, cícer prepláchneme, dáme do hrnca a zalejeme vodou.
Pridáme rascu, bobkový list a uvaríme do mäkka (cca 1,5 hodiny), po hodine varenia pridáme bujón.
V druhom hrnci uvaríme v osolenej vode zemiak, mrkvu a zeler nakrájané na kocky.
Z uvareného cíceru vyberieme bobkový list, pridáme uvarenú zeleninu a všetko rozmixujeme na hladký krém.
Časť zeleniny a cíceru môžeme nechať nerozmixované na ozdobenie polievky.
Polievku dochutíme soľou, majoránom, cesnakom, zjemníme trochou smotany a na tanieri pokvapkáme olivovým olejom.
6 porcií | doba prípravy 90 minút | 1262 kJ / 302 kcal