Červená repa s kozím syrom

Rýchly, jednoduchý a hlavne zdravý recept vhodný ako olovrant. Červená repa dodá nášmu telu široké spektrum vitamínov (napr. C a skupiny B) a minerálnych látok (napr. vápnik a horčík) vhodných pre všetkých a betaín, ktorý ocenia predovšetkým športovci. Ľahko stráviteľný čerstvý kozí syr pridá olovrantu bielkoviny.

Suroviny

200 g uvarenej červenej repy
40 g čerstvého kozieho syra
40 g ražného knäckebrotu (4 ks)

2
porcie
obtiažnosť
742 kJ / porcia

Postup

Umytú červenú repu varíme vcelku cca 45 minút, zlejeme vodu, necháme zľahka vychladnúť (môžeme prepláchnuť studenou vodou), olúpeme šupku a nastrúhame nahrubo.

Zmiešame s nadrobeným kozím syrom a podávame s knäckebrotom.

 

 
 

2 porcie | doba prípravy 55 minút | 742 kJ / 177 kcal

Vhodné pre celú rodinu a športovcov, zdroj bielkovín a vlákniny, bez lepku

Tuky
7,0 g
Sacharidy
19,0 g
Bielkoviny
7,0 g
Vláknina
6,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Šaláty
Šalát s lososom a špargľou
1
porcia
obtiažnosť
1670 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Šaláty
Celozrnné cestoviny s krevetami
4
porcie
obtiažnosť
9104 kJ / porcia

Vaše premeny

Miluša Doležalová

Zmena nastala pri nástupe do penzie, počas 5 rokov som pribrala 20 kg

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Monika Schrammová

Som oveľa spokojnejšia, pretože vidím, že to ide aj v mojom veku