2 stredne veľké červené repy
hrsť mandľových lupienkov
korenie
soľ
1 lyžica balzamikového oleja
2 lyžice olivového oleja
150 g kozieho syra
2 hrste rukoly
Očistenú repu nakrájajte na čo najtenšie plátky. Plátky naskladajte rovnomerne na dva taniere. Doprostred každého taniera položte rukolu. Kozí syr natrhajte na menšie kúsky a posypte ním plátky repy. Pridajte plátky mandlí, pokvapkajte olivovým olejom, balzamikom, osoľte a okoreňte.
Niečo navyše: Podávajte s opečenou celozrnnou bagetkou alebo plátkom ražného chleba.
ČERVENÁ REPA: Podporuje metabolizmus. Je vhodná pri ochoreniach srdca, podporuje vylučovanie cholesterolu a pôsobí proti vysokému tlaku. Šťava z červenej repy sa tiež výborne hodí do detoxikačných jedálničkov.
2 porcie | doba prípravy 20 minút | 991 kJ / 237 kcal