Bezlepkový pohár s mangom a skyrom

Tento bezlepkový dezert ako malá zdravá desiata nám dodá nielen dobrú náladu, ale vďaka jogurtu aj bielkoviny. Kešu orechy a mandle sú známe pre svoj obsah vitamínov skupiny B a minerálnych látok, napr. horčíka a draslíka. Datle okrem vitamínov a minerálnych látok sú predovšetkým zdrojom rozpustnej vlákniny.

Suroviny

420 g bieleho skyru (3 kelímky)
1 vanilkový struk (popr. lyžička vanilkového extraktu)
20 g medu
100 g sušených nesladených datlí
40 g kešu orechov
40 g mandlí
100 g jahôd
1 zrelé mango

4
porcie
obtiažnosť
1247 kJ / porcia

Postup

Zo skyrov, medu a vanilkového extraktu vymiešame krém (ak použijeme vanilkový struk, opatrne ho po dĺžke narežeme a tupou stranou noža zrniečka vyškriabeme z oboch strán a vmiešame do krému).

Datle a orechy rozmixujeme tak, aby vytvorili lepivú posýpku. Zmes natlačíme do 4 pohárov a na ňu nanesieme krém.

Mango rozmixujeme a vytvoríme tretiu vrstvu.

Dezert ozdobíme jahodami.

 

4 porcie | doba prípravy 25 minút | 1247 kJ / 298 kcal

Vhodné pre deti a športovcov, zdroj bielkovín, bez lepku

Tuky
10,0 g
Sacharidy
32,0 g
Bielkoviny
17,0 g
Vláknina
3,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Tekvicovo-mrkvová bábovka s orechmi
8
porcií
obtiažnosť
561 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Mandľové srdiečka máčané v čokoláde
40
porcií
obtiažnosť
343 kJ / porcia

Vaše premeny

Jitka Zápotočná

Doteraz sa mi podarilo schudnúť 26 kg

Anton Škrtel

Nutriadapt vrelo odporúčam každému, lebo toto nie je diéta, ale zdravý životný štýl

Dáša Pavlíková

Ľutujem, že som do NUTRIADAPT neprišla skôr