Ananásové ravioli plnené ľahkým pistáciovým krémom

Vyhýbate sa na oslavách dezertom? Tieto ananásové ravioli vás určite presvedčia, že sa nemusíte báť sladkého. Dostanú vás nielen svojou skvelou chuťou a neodolateľným vzhľadom, ale aj minimálnym množstvom kalórií.

Suroviny

1 menší ananás
1 polotučný tvaroh
1 kyslá smotana s 10% tuku
prepustené maslo ghí
hrsť pistácií
javorový sirup
mäta

4
porcie
obtiažnosť
883 kJ / porcia

Postup

Ananás nakrájame na veľmi tenké plátky, ktoré najskôr orestujeme na ghí masle, aby zmäkli a dali sa ohýbať.

Krém vytvoríme tak, že vyšľaháme tvaroh s javorovým sirupom a trochou kyslej smotany. Výsledný krém nesmie byť príliš tekutý a musí byť dobre roztierateľný. Vmiešame do neho nasekané pistácie.

Každý plátok ananásu potrieme do polovice krémom a prehneme.

Podávame chladené. Dozdobíme zvyšným krémom a mätou.

4 porcie | doba prípravy 20 minút | 883 kJ / 211 kcal

Vhodné pre vegetariánov, vhodné pre deti, nízky GI

Tuky
10,0 g
Sacharidy
18,0 g
Bielkoviny
13,0 g
Vláknina
2,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Pečená hruška
4
porcie
obtiažnosť
1333 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Ovčí jogurt s banánom a vlašskými orechami
1
porcia
obtiažnosť
800 kJ / porcia

Vaše premeny

Alena Nekvapilová

Na začiatku som mala o 25 kíl navyše, teraz sa môj život zmenil o 180°!

Jakub Gabrhel

Potreboval som vylepšiť svoj zdravotný stav

Vlasta Hudecová

To je to pravé, čo som potrebovala