50 g zmesi orechov (vlašské orechy, mandle, kešu)
30 g sušeného ovocia (nesíreného)
70 g ovsených vločiek
1 vajce veľkosti M
90 g polotučného tvarohu
2 ČL medu
Orechy namočíme zhruba na dve hodiny, aby vsiakli vlhkosť a zjemnili sa. Potom ich osušíme a nasekáme nadrobno.
Ovsené vločky rozomelieme na múku.
Sušené ovocie nakrájame na menšie kúsky.
V mise zmiešame rozomleté ovsené vločky, orechy, sušené ovocie a pridáme vajcia. Následne pridáme polotučný tvaroh, med a zmes miešame, kým sa všetky suroviny neprepoja a nevznikne nám cesto, ktoré nie je ani príliš tekuté ani tuhé.
Pripravíme si plech s papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 170 stupňov. Na papier na pečenie dávkujeme asi 3 cm vysoké placky, ktoré môžeme ozdobiť mandľou alebo iným orechom. Dáme piecť zhruba na 20 minút, kým orechové koláčiky nezozlatnú.
TIP: Pri výbere sušeného ovocia vždy dávajte prednosť tomu nesírenému.
2 porcie | doba prípravy 30 minút | 1891 kJ / 452 kcal
Vhodné pre celú rodinu, pre vegetariánov, zdroj bielkovín, zdroj vlákniny