Domáce ghee maslo

27.02.2018

 
O výhodách používania ghee masla ste už určite počuli. Predstavuje zdravšiu alternatívu k tomu klasickému...

O výhodách používania ghee masla ste už určite počuli. Predstavuje zdravšiu alternatívu k tomu klasickému, môžu ho konzumovať aj ľudia trpiaci potravinovou intoleranciou. Pridanou hodnotou je obsah vitamínov, antioxidantov a minerálov. Ako si ho jednoducho pripravíte doma?

 

Suroviny 

kvalitné maslo

 

Postup

Maslo nakrájajte na kocky a vložte do hrnca. Na miernom ohni ho roztopte. Keď bude maslo horúce, začne sa na ňom vytvárať pena. Tú je vhodné lyžičkou odoberať do pripravenej nádoby. Nemusíte tak robiť, postupne sa usadí na dno hrnca. Dôležité je maslo neustále miešať.

Nechajte mierne prebublávať až kým sa maslo nezmení na číru tekutinu. Ešte teplé, tekuté maslo je potrebné preliať cez sitko a gázu do sklenej uzatvárateľnej nádoby. Vydrží vám aj niekoľko mesiacov.

Ghee má jemnú chuť aj arómu, neprepaľuje sa a je ľahko stráviteľné.

Další články

Strava
AMARANT: Top medzi obilninami

Ľudí s alergiou na lepok neustále pribúda. Ak aj nepatríte do tejto skupiny, skúste do svojho jedálnička zaradiť bezlepkovú…

akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
Strava
Tri druhy korenia, ktoré by ste vo svojej kuchyni mali určite mať!

Kajenské korenie, kurkuma a škorica. Ktoré z týchto korenín používate vo svojej kuchyni? Všetky, okrem toho, že vedia…

Vaše premeny

Milena Vogeltanzová

Po klasických diétach išli kilá znovu hore, niekedy ešte viac ako som schudla

Ivan Mariňák

Schudol som v kľude a bez hladovania

Natalia Raupach

Máme to vo svojich rukách