Zemiaky s duseným špenátom a dipom

Ak hľadáte jednoduché jedlo, pri ktorom nemusíte stáť pol dňa v kuchyni vyskúšajte tento recept. Za pár minút budete mať uvarený obed alebo večeru plnú vlákniny a navyše vhodnú aj pre vegánov.

Suroviny

350 g zemiakov
100 g baby špenátu
1 strúčik cesnaku
50 g kokosového jogurtu
20 g cibule šalotky
štipka soli
štipka čierneho korenia
5 g sézamu

1
porcia
obtiažnosť
1569 kJ / porcia

Postup

Zemiaky starostlivo umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode domäkka.

Medzitým na panvici minútu opečieme na kocky nakrájanú cibuľku spolu s cesnakom nakrájaným na tenké plátky. Potom pridáme lístky špenátu a ľahko podlejeme vodou, aby sa zmes mohla začať dusiť. Špenát občas premiešame a poprípade ešte podlejeme, aby sa napripálil.

Keď je  zmäknutý a výrazne zmenšil svoj objem, pridáme soľ a korenie.

Zemiaky dáme na tanier, rozkrájame ich na menšie kúsky a ozdobíme špenátom.

Pokrm podávame spolu s dipom z jogurtu, ktorý len ľahko osolíme a zmiešame so sezamovými semienkami.

1 porcia, doba prípravy 35 minút, 1569 kJ / 374 kcal
Tuky: 6 g
Sacharidy: 63 g
Bielkoviny: 14 g
Vláknina: 8 g
Vhodné pre celú rodinu a vegetariánov, zdroj vlákniny

 

1 porcia | doba prípravy 35 minút | 1569 kJ / 375 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Tekvica hokaido s parmezánom
1
porcia
obtiažnosť
492 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Filet zo pstruha na citrónovej omáčke so zeleninou a pečeným zemiakom
4
porcie
obtiažnosť
1597 kJ / porcia

Vaše premeny

Jana Horváthová

Napriek môjmu ochoreniu štítnej žľazy a užívaniu liekov som schudla 14kg !

Karol Havelka

Som rád, že som sa posunul správnym smerom, a za seba môžem "večným dietárom" NUTRIADAPT smelo odporučiť

Lenka Humeňajová

Najkrajší pocit som zažila, keď som sa zrazu dokázala zmestiť do môjho, farbou bohatého, starého oblečenia, dokonca aj z čias maturít.