50 g slepačieho vajca (1 ks)
30 g morčacej šunky (2 plátky)
35 g 30% syra Eidam (2 plátky)
100 g zemiakov (1 väčší zemiak)
10 g cesnaku (2 strúčiky)
štipka majoránky
štipka soli
50 g kyslej kapusty (½ hrnčeka)
Zemiaky nastrúhame nahrubo, šunku a eidam nakrájame na kúsky. Všetko zmiešame s vajíčkom a dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou a majoránkou.
Na pekáč dáme papier na pečenie, na ktorý celú zmes vylejeme.
Pečieme 30 minút vo vyhriatej rúre na 180 °C.
Na upečenú zemiakovú placku dáme kyslú kapustu a podávame.
1 porcia | doba prípravy 60 minút | 1200 kJ / 287 kcal
Vhodné pre deti, zdroj bielkovín, vhodné pre diabetikov, bez lepku