Zemiaková placka so šunkou a syrom pečená v rúre

Pre zemiakové placky býva typické vyprážanie, ktoré nie je problematické len kvôli zvýšeniu energetickej hodnoty, ale predovšetkým kvôli prepaľovaným tukom. Pečením v rúre predídete prepáleniu tukov a vychutnáte si zdravšiu verziu placiek, napríklad na obed.

Suroviny

50 g slepačieho vajca (1 ks)
30 g morčacej šunky (2 plátky)
35 g 30% syra Eidam (2 plátky)
100 g zemiakov (1 väčší zemiak)
10 g cesnaku (2 strúčiky)
štipka majoránky
štipka soli
50 g kyslej kapusty (½ hrnčeka)

1
porcia
obtiažnosť
1200 kJ / porcia

Postup

Zemiaky nastrúhame nahrubo, šunku a eidam nakrájame na kúsky. Všetko zmiešame s vajíčkom a dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou a majoránkou.

Na pekáč dáme papier na pečenie, na ktorý celú zmes vylejeme.

Pečieme 30 minút vo vyhriatej rúre na 180 °C.

Na upečenú zemiakovú placku dáme kyslú kapustu a podávame.

 

1 porcia | doba prípravy 60 minút | 1200 kJ / 287 kcal

Vhodné pre deti, zdroj bielkovín, vhodné pre diabetikov, bez lepku

Tuky
11,0 g
Sacharidy
22,0 g
Bielkoviny
23,0 g
Vláknina
4,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Červená šošovica s repou a Feta syrom
1
porcia
obtiažnosť
1631 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Baklažánové lasagne
2
porcie
obtiažnosť
1654 kJ / porcia

Vaše premeny

Zdenka Šutáková

Som živým príkladom toho, že chudnúť sa dá aj po päťdesiatke

Peter Polák

Jedol som nepravidelne, väčšinou som bol celý deň v práci bez jedla a večer si doprial „hody“

Iveta Kozáková

Ako som sa už nemohla na seba pozerať...