400 g mletého hovädzieho mäsa
2 ks cibule šalotky
1 ČL bazalky
1 ČL tymianu
2 štipky čierneho korenia
2 štipky soli
2 ks ražnej bagety
100 g zeleru
2 PL bieleho jogurtu
1 ČL oregana
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
2 ČL vínneho octu
4 ks slepačieho vajca veľkosti M
Mleté hovädzie mäso zmiešame s na kocky nakrájanou šalotkou, soľou, koreninami a navlhčenými rukami vytvarujeme karbonátok, ktorý uložíme na pol hodiny do chladničky. Potom ho vložíme na gril a dobre prepečieme. Na grile tiež opečieme pečivo.
Medzitým si pripravíme omáčku tak, že v kuchynskom robote zmixujeme zeler spolu s ostatnými ingredienciami na omáčku okrem vínneho octu, ktorý vmiešame až tesne pred koncom.
Do rozpálenej panvice rozklepneme vajcia a asi 4–5 minút opekáme, kým bielok nestuhne.
Na tanier naservírujeme karbonátok s volským okom, prelejeme omáčkou a dozdobíme opečeným pečivom.
4 porcie | doba prípravy 40 minút | 1979 kJ / 473 kcal
Vhodné pre športovcov, zdroj bielkovín, pre celú rodinu