400 ml bieleho jogurtu
250 g ovsených vločiek
5 ks jabĺk
2 polievkové lyžice medu
200 g vlašských orechov
50 g hrozienok
50 g sušených sliviek
škorica
Umyté a ošúpané jablká nakrájajte na malé kúsky alebo nastrúhajte nahrubo.
Vločky zmiešajte s jogurtom, medom a takto pripravenú zmes rozdeľte na 2 časti.
Prvú časť zmesi klaďte lyžicou na plech vyložený papierom na pečenie.
Na zmes poukladajte jablká, nahrubo nasekané vlašské orechy, hrozienka, pokrájané sušené slivky a posypte škoricou.
Navrch dajte druhú časť zmesi pripravenú z jogurtu a vločiek.
Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút. Po úplnom vychladnutí môžete podávať.
14 porcií | doba prípravy 60 minút | 996 kJ / 238 kcal