Zdravý jablkový dezert

Suroviny

400 ml bieleho jogurtu
250 g ovsených vločiek
5 ks jabĺk
2 polievkové lyžice medu
200 g vlašských orechov
50 g hrozienok
50 g sušených sliviek
škorica

14
porcií
obtiažnosť
996 kJ / porcia

Postup

Umyté a ošúpané jablká nakrájajte na malé kúsky alebo nastrúhajte nahrubo.

Vločky zmiešajte s jogurtom, medom a takto pripravenú zmes rozdeľte na 2 časti.

Prvú časť zmesi klaďte lyžicou na plech vyložený papierom na pečenie.

Na zmes poukladajte jablká, nahrubo nasekané vlašské orechy, hrozienka, pokrájané sušené slivky a posypte škoricou.

Navrch dajte druhú časť zmesi  pripravenú z jogurtu a vločiek.

Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút. Po úplnom vychladnutí môžete podávať.

14 porcií | doba prípravy 60 minút | 996 kJ / 238 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Osviežujúci cheesecake
8
porcií
obtiažnosť
1254 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Desiata / olovrant
Jablkové placky
4
porcie
obtiažnosť
1222 kJ / porcia

Vaše premeny

Michaela Pařízková

Veľa nových chutných jedál a kilogramy šli samy dole

Marian Kamenicky

Hlavné je zlepšenie zdravotného stavu, postava je benefit

Jana Chrappová

Zistila som, že chudnúť a znížiť hladinu cholesterolu je možné aj po 50-ke.