Tvarohovo-bylinková nátierka s kváskovým chlebom a zeleninou

Nátierky sú veľmi obľúbené pre ich jednoduchú prípravu, skvelú chuť a nekonečné množstvo možností ingrediencií, z ktorých sa dajú pripraviť. Tvaroh, ktorý je okrem iného výborným zdrojom kvalitných bielkovín, je obľúbeným základom a táto nátierka nie je výnimkou. A pretože jar klope na dvere, nesmieme zabudnúť na čerstvé bylinky, ktoré nátierke dodajú príjemnú chuť a vôňu.

Suroviny

1 menšia cibuľa
2 PL pažítky
2 ČL bazalky
2 ČL kôpru
120 g polotučného tvarohu
1 strúčik cesnaku
štipka soli
štipka čierneho korenia
200 g reďkoviek
1 červená paprika
200 g kváskového chleba

2
porcie
obtiažnosť
1390 kJ / porcia

Postup

Cibuľu a bylinky nakrájame nadrobno a zmiešame s polotučným tvarohom. Cesnak prelisujeme a pridáme do tvarohovej zmesi spoločne so štipkou soli, korením a zamiešame. Reďkovky a papriku umyjeme a nakrájame.

Plátky kváskového chleba natrieme pripravenou nátierkou.

Podávame so zeleninou a posypané čerstvými bylinkami.

TIP: Nátierka najlepšie chutí vychladená, preto ju pred podávaním nechajte chvíľu odležať v chladničke.

2 porcie | doba prípravy 10 minút | 1390 kJ / 332 kcal

Vhodné pre celú rodinu, pre športovcov, pre vegetariánov, zdroj bielkovín, zdroj vlákniny

Tuky
3,9 g
Sacharidy
64,7 g
Bielkoviny
15,9 g
Vláknina
6,5 g

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Desiata / olovrant
Vianočná jablková bábovka so stéviou
12
porcií
obtiažnosť
1211 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Nátierky
Tekvicová pomazánka s chia semienkami a píniami
4
porcie
obtiažnosť
498 kJ / porcia

Vaše premeny

Dáša Pavlíková

Ľutujem, že som do NUTRIADAPT neprišla skôr

Drahomír Grich

Nikdy nie je neskoro začať so zmenou životného štýlu a so zmenou stravovania

Vlasta Hudecová

To je to pravé, čo som potrebovala