Tortilla s morčacím mäsom a eidamom

Ak vám občas dôjdu nápady na to, čo pripraviť deťom na desiatu alebo sebe k ľahšiemu obedu, bude sa vám hodiť tento recept. Medzi výhody tortilly patrí predovšetkým jej rýchla a ľahká príprava, možnosť zbaliť na cesty a v neposlednom rade nespočetné množstvo kombinácií náplne. My vám dnes prinášame mäsitú aj bezmäsitú.

Suroviny

40 g tortilly (1 ks)
80 g upečeného morčacieho mäsa (prsia)
20 g 12 % kyslej smotany
50 g 30 % eidamu
50 g paradajok
50 g šalátovej uhorky
20 g ľadového šalátu
5 lístkov čerstvej bazalky

1
porcia
obtiažnosť
1710 kJ / porcia

Postup

Bazalku nasekáme nadrobno a zmiešame s kyslou smotanou. Týmto dressingom natrieme suchú tortillu, na ňu poukladáme na kúsky nakrájané morčacie mäso a nastrúhaný eidam. Pridáme na plátky nakrájanú paradajku, uhorku a šalát. Zatočíme a necháme na chvíľu zmäknúť v chladničke. Torttilu rozkrojíme napoly a zabalíme do krabičky.

TIP 1: Táto výdatná desiata je vhodná predovšetkým v situácii, keď školák nestíha obed alebo sa vracia neskoro domov. Napríklad, keď nemôže ísť na obed. 
TIP 2: Táto desiata môže poslúžiť aj ako ľahší obed celej rodine.
TIP 3: Morčacie mäso môžeme nahradiť kockami syra.

1 porcia | doba prípravy 20 minút | 1710 kJ / 409 kcal

Vhodné pre celú rodinu, zdroj bielkovín

Tuky
16,0 g
Sacharidy
26,0 g
Bielkoviny
36,0 g
Vláknina
1,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Baklažánové lasagne
2
porcie
obtiažnosť
1654 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Šaláty
Šalát s lososom a špargľou
1
porcia
obtiažnosť
1670 kJ / porcia

Vaše premeny

Jitka Zápotočná

Doteraz sa mi podarilo schudnúť 26 kg

Jaroslav Vondrák

Aj napriek zdravotným problémom mám 41 kg dole

Jozefína Šottníková

Znova si môžem obliecť všetko, čo mám v šatníku