500 g tekvice Hokkaido
3-4 strúčiky cesnaku
vetvičky tymianu
soľ, korenie
10 g olivového oleja
cibuľa alebo šalotka
500 ml zeleninového vývaru
trochu nastrúhaného zázvoru alebo chill
Tekvicu Hokkaido nakrájajte na kocky, naskladajte do pekáča, osoľte, okoreňte, pokvapkajte 5 g olivového oleja, pridajte pár strúčikov nelúpaného cesnaku a vetvičky tymianu.
Pečte pri 180 ° C asi pol hodiny.
Na zvyšnom olivovom oleji orestujte na drobno nakrájanú cibuľu, pridajte upečenú tekvicu a zalejte vývarom. Nechajte variť asi 15 minút.
Upečený cesnak zbavte šupky a pridajte do polievky.
Nakoniec rozmixujte, dochuťte soľou, korením a štipkou strúhaného zázvoru. Miesto zázvoru môžete použiť tiež chilli.
Pre jemnejšiu chuť možno polievku zjemniť lyžicou bieleho jogurtu.
3 porcie | doba prípravy 45 minút | 477 kJ / 114 kcal