160 g červenej šošovice
3 PL olivového oleja
70 g cibule
1 strúčik cesnaku
100 g mrkvy
50 g červenej papriky
1 cm čerstvého zázvoru
30 g paradajkového pretlaku
500 ml zeleninového vývaru
štipka soli
štipka škorice
150 ml kokosového mlieka
hrsť čerstvej petržlenovej vňate
Do vriacej osolenej vody dáme variť šošovicu podľa návodu na obale. Potom na oleji speníme vo väčšom hrnci nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, nastrúhanú alebo nadrobno nakrájanú mrkvu, jemne nakrájanú papriku a nastrúhaný zázvor. Až zelenina začne mäknúť, pridáme paradajkový pretlak a dôkladne všetko premiešame. Až potom pridáme uvarenú šošovicu a zalejeme vývarom. Chvíľu na miernom plameni povaríme, osolíme, pridáme škoricu a rozmixujeme tyčovým mixérom tak, aby v polievke stále zostali kúsky šošovice a zeleniny. Nakoniec zjemníme kokosovým mliekom a podávame ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.
4 porcie | doba prípravy 20 minút | 1411 kJ / 337 kcal
Vhodné pre: celú rodinu, pre vegetariánov a vegánov, zdroj vlákniny, nízky glykemický index