Šalát z pečených zemiakov

Na šaláty by sme nemali zabúdať ani s príchodom chladnejších ročných období. Môžeme ich pripraviť aj v teplej variácii ako napríklad tento výborný šalát z pečených zemiakov, zeleniny a šampiňónov, ktorému dodáva šmrnc chutný dip z byliniek. Zemiaky sú skvelým zdrojom vitamínu C a šampiňóny sú priamo pokladnicou antioxidantov, teda sa zároveň jedná o pochúťku, ktorá podporí vašu imunitu a uspokojivo zasýti.

Suroviny

250 g zemiakov
60 g šampiňónov
50 g červenej cibule
100 g červenej papriky
1 ČL olivového oleja
štipka soli
štipka korenia
2 ČL pažítky
1 ČL kôpru
2 PL kyslej smotany 8%
50 g rukoly

1
porcia
obtiažnosť
1469 kJ / porcia

Postup

Rúru predhrejeme na 200 °C.

Zemiaky dobre očistíme a nakrájame na štvrtky. Na rovnaké kúsky nakrájame aj očistené šampiňóny, cibuľu a papriku. Všetko potom dobre premiešame s olejom, soľou a korením a vložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Ten vložíme do rúry a všetko pečieme približne 25 minút dozlatista.

Medzitým si umyjeme bylinky, nasekáme ich najemno a premiešame s kyslou smotanou. Hotovú pečenú zmes preložíme do misy, premiešame s natrhanou rukolou, pokvapkáme pripraveným dresingom a podávame.

1 porcia | doba prípravy 40 minút | 1469 kJ / 351 kcal

Vhodné pre vegetariánov, pre celú rodinu, zdroj vlákniny

Tuky
8,4 g
Sacharidy
63,7 g
Bielkoviny
10,8 g
Vláknina
8,4 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Brokolicová panvica so šampiňónmi a arašidmi, ryža
4
porcie
obtiažnosť
1973 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Králik à la sviečková
4
porcie
obtiažnosť
1723 kJ / porcia

Vaše premeny

Emilia Múdra

Treba iba chcieť, naučiť sa plánovať a zvyknúť si na „nový život“

Peter Polák

Jedol som nepravidelne, väčšinou som bol celý deň v práci bez jedla a večer si doprial „hody“

Eva Grambličková

Som na seba veľmi pyšná