200 g avokáda (1 ks)
40 g červenej šalotky (1 ks)
200 g zeleného jablka (2 menšie ks)
10 ml olivového oleja (1 PL)
10 g hrubozrnnej horčice (1 PL)
chilli (podľa chuti)
100 g baby špenátu
malý zväzok čerstvého koriandra
šťava z ½ limetky
200 g údeného lososa
čerstvo mleté čierne korenie
10 g slnečnicových semienok
Avokádo, šalotku a jablko nakrájame na malé kocky a vložíme do väčšej misy.
V menšej mise zmiešame olej, chilli, horčicu, nahrubo nasekaný koriander a vytlačenú šťavu z limetky.
Prelejeme nakrájané avokádo a jablko so šalotkou a pridáme hrsť umytých a usušených lístkov baby špenátu.
Šalát doplníme kúskami údeného lososa, okoreníme a posypeme slnečnicovými semienkami, ktoré môžeme vopred na sucho opražiť.
Poznámka: Avokádo je ovocie a je najtučnejšie zo všetkých druhov. Obsahuje veľké množstvo vitamínu B6 a vitamínu E. Je vhodným zdrojom bielkovín a tukov pre ženy v tehotenstve aj pre dojčiace ženy. Zmierňuje ekzémy, a preto sa hojne využíva nielen v kuchyni, ale aj v kozmetike.
TIP: Ak nespotrebujeme avokádo celé, potrieme ho citrónovou šťavou a zabalíme do potravinovej fólie, aby nezhnedlo a obsiahnuté tuky v ňom nezoxidovali.
3 porcie | doba prípravy 20 minút | 1716 kJ / 410 kcal
Vhodné pre celú rodinu, športovcov a diabetikov, bez lepku, zdroj bielkovín a vlákniny