1 rímsky (príp. iný listový) šalát
200 g morčacích (kuracích) pŕs
1 veľký citrón
30 ml olivového oleja
2 lyžičky dijonskej horčice
2 strúčiky cesnaku
50 g tekvicových či slnečnicových semienok
čierne korenie, morská soľ
Mnohí z nás milujú Ceasar šalát. U nás sa však najbežnejšie pripravuje aj s bagetou, majonézou, parmezánom a slaninkou. Čiže nič pre tých, čo držia diétu. Ceasar šalát obsahuje také množstvo kilojoulov, že sa pokojne vyrovná menu z fastfoodu. My máme pre vás zdravšiu, ale o nič menej chutnejšiu variantu.
Hydinové prsia nakrájajte na rezance, osoľte a okoreňte. Potom rýchlo osmažte na panvici, zľahka potretej olivovým olejom, a po dovarení zmiešajte s natrhaným rímskym šalátom.
Medzitým si pripravte dresing: Vytlačte celý citrón, zmiešajte s olivovým olejom, prelisovaným cesnakom a horčicou. Pokiaľ vám je dijonská horčica veľmi ostrá, použite kremžskú horčicu.
Na panvici nasucho opražte tekvicové alebo slnečnicové semienka.
Šalát zmiešajte s dressingom a posypte ešte teplými semienkami.
2 porcie | doba prípravy 15 minút | 1720 kJ / 411 kcal