600 g tekvice hokkaido
1 hrnček quinoe
tymián
Soľ, korenie
cesnak
cibule
1 a 1/2 hrnčeka zeleninového vývaru
2 lyžičky olivového oleja
Tekvicu nešúpte a iba ju nakrájajte na kocky.
Rúru predhrejte na 180 ° C a plech vyložte papierom na pečenie.
Tekvicu pokvapkajte lyžičkou oleja, mierne posoľte, pridajte aj vetvičky tymianu.
Pečte v rúre asi 20 minút.
Medzitým si pripravte quinou. Zalejte ju v hrnci zeleninovým vývarom a varte asi 10 minút.
Cibuľu i cesnak nakrájajte nadrobno a orestujte na panvici na zvyšnom oleji.
Prisypte uvarenú quinou aj upečenú tekvicu.
Osoľte, okoreňte a podávajte.
4 porcie | doba prípravy 45 minút | 885 kJ / 212 kcal