Pečený losos so zelenými fazuľkami a kôprovým prelivom

Steak z lososa so zelenými fazuľkami a výborným kôprovým prelivom je ideálnym variantom ľahkého a pritom vyváženého obeda alebo večere. Losos je zdrojom omega-3 nenasýtených mastných kyselín a obsahuje aj vitamín D.

Suroviny

80 g lososa bez kože
2 ČL šťavy z citróna
150 g zelených fazuliek
10 g rozpusteného masla (ghí)
50 g bieleho smotanového jogurtu (min. 10% tuku)
2 g plnotučnej horčice
2 g medu
1 PL kôpru
štipka soli
štipka čierneho korenia
35 g quinoy

1
porcia
obtiažnosť
2099 kJ / porcia

Postup


Lososa osolíme, okoreníme a pokvapkáme 1 ČL citrónovej šťavy. Pečieme na papieri na pečenie v rúre predhriatej na 200°C asi 15-20 minút.

Quinou uvaríme podľa návodu na obale.

Fazuľky varíme vo vriacej osolenej vode aspoň 3 minúty a potom ihneď prepláchneme studenou vodou, aby si zachovali zelenú farbu. Vrátime ich do hrnca a vmiešame do nich ghí.

Zmiešame spolu jogurt, horčicu, med, najemno nasekaný kôpor, soľ a korenie spolu so zvyšnou citrónovou šťavou a ľahko premiešame vidličkou.

Preliv nalejeme na steak z lososa a podávame s quinoou a fazuľkami.


1 porcia | doba prípravy 30 minút | 2099 kJ / 502 kcal

Vhodné pre športovcov, zdroj bielkovín a vlákniny, nízky glykemický index

Tuky
28,0 g
Sacharidy
35,0 g
Bielkoviny
26,0 g
Vláknina
7,0 g

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Morčacie špízy so zeleninou
2
porcie
obtiažnosť
1753 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Papriková ryža
1
porcia
obtiažnosť
1358 kJ / porcia

Vaše premeny

Zdenka Šutáková

Som živým príkladom toho, že chudnúť sa dá aj po päťdesiatke

Marek Varkoček

Žiadne hladovanie, iba zmena stravovacích návykov a skladby jedla

Iveta Kozáková

Ako som sa už nemohla na seba pozerať...