Pečené kura s kapustou a zemiakmi varenými v šupke

Klasický obed môžeme ozvláštniť varením zemiakov v šupke. Tento variant prípravy je zdravší, pretože zemiaky varené v šupke sú ako príloha vhodnejšie ako ošúpané pre svoj nižší glykemický index.

Suroviny

1 celé kura
4 čajové lyžičky soli
3/4 balenia bielej kvasenej kapusty
4 čajové lyžičky mletej rasce
10 ks stredne veľkých zemiakov
8 polievkových lyžíc repkového oleja

4
porcie
obtiažnosť
2064 kJ / porcia

Postup

Umyté kurča posolíme a do dutiny vložíme kapustu. Posypeme rascou, polejeme olejom, vložíme do pekáča, prilejeme vodu a pečieme pri 200 °C cca 1,5 hodiny domäkka.

Zemiaky dôkladne opláchneme, vložíme do hrnca, zalejeme vodou a varíme. Potom už len zemiaky zlejeme.

Uvarené zemiaky môžeme ošúpať. Podávame s upečeným kurčaťom a kapustou.

 

4 porcie | doba prípravy 60 minút | 2064 kJ / 493 kcal

Vhodné prešportovcov, zdroj bielkovín, zdroj vlákniny, nízkyglykemický index.

Tuky
15,0 g
Sacharidy
48,0 g
Bielkoviny
37,0 g
Vláknina
5,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Ryža natural zapečená s maslovou tekvicou
4
porcie
obtiažnosť
3724 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Zeleninové chilli con carne
1
porcia
obtiažnosť
1949 kJ / porcia

Vaše premeny

Mária Žembová

Cítim sa zdravšia, sebavedomejšia a hlavne spokojnejšia

Jozef Rodák

Vadila mi moja nadváha a nedokázal som za mesiac schudnúť ani jedno kilo ...

Katarína Nováková

Podarilo sa mi schudnúť 11 kg, prehodnotila som svoje stravovacie návyky, prístup ku strave a pitnému režimu