50 g múky (možno i kombinovať) (špaldová celozrnná, pohánková, ovsená, ryžová)
90 ml mlieka (polotučné kravské, mandľové, sójové alebo ovsené)
50 g slepačích vajec (1 ks veľkosti S)
75 g čerstvého baby špenátu
50 g čerstvého syra (ricotta, Lučina alebo čerstvý kozí syr)
10 ml tuku (2 ČL) (repkový olej, prepustené maslo ghí alebo kokosový olej)
soľ
korenie
100 g zeleniny na podávanie (možno kombinovať) (rukola, cherry paradajky, paprika, reďkovky)
Zmiešaním múky, mlieka, vajca a štipky soli pripravíme riedke cesto, ktoré necháme chvíľku oddýchnuť pri izbovej teplote.
Medzitým na panvici na lyžičke tuku orestujeme špenát, kým výrazne nezmenší svoj objem a nezmäkne. Potom panvicu odstavíme z platne, pridáme syr, priklopíme pokrievkou a necháme ho pomaly rozpustiť. Vzniknutú zmes zľahka osolíme a okoreníme.
Na čistej panvici rozpálime druhú lyžičku tuku a z cesta vytvoríme celkom 3 palacinky. Tie naplníme špenátovou zmesou a podávame s nakrájanou čerstvou zeleninou.
Pripravili sme pre vás novú Vegetariánsku kuchárku, v ktorej nájdete zdravé raňajky, desiate, obedy, olovranty aj večere bez mäsa. Pozrite sa na stránku Tematické kuchárky a nechajte sa ňou inšpirovať.
1 porcia | doba prípravy 30 minút | 2006 kJ / 479 kcal
Vhodné pre vegetariánov, deti a športovcov, zdroj bielkovín a vlákniny