KORPUS
• 3 vajcia
• 3 polievkové lyžice horúcej vody
• 6 polievkových lyžíc celozrnnej špaldovej múky
• 6 polievkových lyžíc kokosového cukru
Tvarohový KRÉM
• 250 g polotučného tvarohu
• 500 g jogurtu 3,5% tuku
• 1 trstinový cukor s vanilkou
• 4 polievkové lyžice javorového sirupu
• 1 želatínový stužovač do nepečených múčnikov
POSLEDNÁ VRSTVA
• maliny (môžete nahradiť čiernymi ríbezľami, jahodami, čučoriedkami alebo iným sezónnym ovocím)
• želatína extra silná
• voda
• 2 polievkové lyžice trstinového cukru
• pár lístkov mäty na ozdobu (nemusí byť)
Najprv si vymastíme a múkou vysypeme okrúhlu tortovú formu. Rúru predhrejeme na 190 ° C.
Vyšľaháme vajcia. Zvlášť bielky, žĺtky s cukrom a horúcou vodou do hustej peny. Zľahka premiešame s múkou a vlejeme do formy.
Dáme piecť zhruba na 15 minút, priebežne skúšame špajdľou. Medzitým necháme v malom hrnci s vodou napučať želatínu.
Skôr ako vychladne piškóta, môžeme začať pripravovať krém. Vyšľaháme tvaroh a jogurt
s vanilkovým cukrom, javorovým sirupom a približne 1/3 malín (ovocie). Podľa potreby môžeme ešte dosladiť sirupom. Napučanú želatínu povaríme a vmiešame do nej 2 lyžice krému, dôkladne spojíme, vlejeme do zvyšku zmesi a veľmi dobre premiešame. Ihneď nalejeme na korpus.
Necháme chladnúť asi 30 minút, krém by mal začať tuhnúť do želatínovej konzistencie.
Medzitým si pripravíme želatínovú polevu podľa návodu. Tortu poukladáme zvyšnými malinami (ovocím) a zalejeme vychladnutou želatínou. Pozor, musíme ju na maliny liať až takmer studenú, keď už začína tuhnúť v nádobe, inak by bola torta rozmáčaná.
Nakrájame na 8 dielikov a podávame ozdobené mätou alebo malým kopčekom vyšľahaného osladeného tvarohu (miesto šľahačky).
8 porcií | doba prípravy 45 minút | 1254 kJ / 300 kcal