300 g bulguru
250 g údeného tempehu
1 malý pór
4 (350 g) paradajky
200 g šampiňónov
1 červená paprika
100 g čerstvého špenátu
1 lyžička morskej soli
1 lyžička Tandoori
1 lyžička rasce
2 lyžice bio sójovej omáčky
2 lyžice olivového oleja
250 ml sójovej smotany
200 ml ryžovo-kokosového mlieka
malá hrsť čerstvej bazalky
Bulgur varte 25 minút pomalým varom do mäkka.
Tempeh, šampiňóny a paradajky nakrájajte na kúsky, pór a papriku na rezance.
Na oleji tempeh opečte, až mierne zhnedne po okrajoch, pridajte pór, papriku a šampiňóny, premiešajte a opekajte, až zelenina bude mierne sklovitá.
Pridajte paradajky, opraný špenát, korenie, soľ. Premiešajte a dochuťte sójovou omáčkou.
Do zeleninovej zmesi s tempehom vmiešajte bulgur a zalejte sójovou smotanou a ryžovo-kokosovým nápojom.
2 minúty spolu povarte a podávajte posypané čerstvou bazalkou.
4 porcie | doba prípravy 40 minút | 3014 kJ / 720 kcal