Opečený tempeh s bulgurom

Suroviny

300 g bulguru
250 g údeného tempehu
1 malý pór
4 (350 g) paradajky
200 g šampiňónov
1 červená paprika
100 g čerstvého špenátu
1 lyžička morskej soli
1 lyžička Tandoori
1 lyžička rasce
2 lyžice bio sójovej omáčky
2 lyžice olivového oleja
250 ml sójovej smotany
200 ml ryžovo-kokosového mlieka
malá hrsť čerstvej bazalky

4
porcie
obtiažnosť
3014 kJ / porcia

Postup

Bulgur varte 25 minút pomalým varom do mäkka.

Tempeh, šampiňóny a paradajky nakrájajte na kúsky, pór a papriku na rezance.

Na oleji tempeh opečte, až mierne zhnedne po okrajoch, pridajte pór, papriku a šampiňóny, premiešajte a opekajte, až zelenina bude mierne sklovitá.

Pridajte paradajky, opraný špenát, korenie, soľ. Premiešajte a dochuťte sójovou omáčkou.

Do zeleninovej zmesi s tempehom vmiešajte bulgur a zalejte sójovou smotanou a ryžovo-kokosovým nápojom.

2 minúty spolu povarte a podávajte posypané čerstvou bazalkou.
 

4 porcie | doba prípravy 40 minút | 3014 kJ / 720 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Brokolicové placky so šalátom
2
porcie
obtiažnosť
2249 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Šaláty
Celozrnné cestoviny s krevetami
4
porcie
obtiažnosť
9104 kJ / porcia

Vaše premeny

Alica Andrijková

Zmenila som pohľad na jedlo ako celok – hladovky som vymenila za kvalitné a vyvážené jedlo

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Svetluša Gaborová

Úpravou stravy k odbúraniu zdravotných problémov