Mrkvová nátierka s tofu

Ak si potrebujete občas pripraviť druhú večeru alebo obmeniť desiatu či olovrant, máme pre vás výbornú, rýchlu a zdravú mrkvovú nátierku. Mrkva totiž patrí k významnému zdroju antioxidantov, vitamínov a minerálnych látok, ktorých obsahuje široké spektrum. Medzi ne patrí napr. draslík či horčík. Tofu je zdrojom bielkovín a navyše ho môžeme okrem nátierok použiť aj ako alternatívu k mäsu.

Suroviny

320 g mrkvy
120 g tofu
4 čajové lyžičky kvalitnej sójovej omáčky
štipka kurkumy
48 g ražného knäckebrotu (4 ks)

4
porcie
obtiažnosť
473 kJ / porcia

Postup

Mrkvu nastrúhame nahrubo, krátko ju v hrnci alebo na panvičke pod pokrievkou podusíme s trochou vody a preložíme do misy.

Po jej vychladnutí k nej pridáme najemno nastrúhané tofu, sójovú omáčku (alebo sójovú smotanu, prípadne špecialitu Sojade), kurkumu a zľahka premiešame.

Môžeme podávať ako jednu porciu s jedným kúskom ražného knäckebrotu.

 

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 473 kJ / 113 kcal

Vhodné pre deti, diabetikov, športovcov a vegetariánov, zdroj vlákniny a bielkovín

Tuky
3,0 g
Sacharidy
15,0 g
Bielkoviny
6,0 g
Vláknina
5,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Nátierky
Prepustené maslo - ghí
10
porcií
obtiažnosť
736 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Nátierky
Bruscetta s kozím syrom a figami
8
porcií
obtiažnosť
378 kJ / porcia

Vaše premeny

Barbora Tesárová

Objavila som pre mňa nové potraviny, úpravy mäsa a kombináciu rôznych jedál

Peter Polák

Jedol som nepravidelne, väčšinou som bol celý deň v práci bez jedla a večer si doprial „hody“

Vlasta Hudecová

To je to pravé, čo som potrebovala