Moderná rybacia polievka

Predstavujeme vám ďalší z rady zimných videoreceptov natočených v spolupráci s Chefparade (link videa je pripojený na konci receptu). Túto modernú rybaciu polievku si zamilujú aj konzervatívci, ktorí nedajú dopustiť na tú tradičnú.

Suroviny

2 lyžice ghí alebo masla
1 pór
1 malá cibuľa nakrájaná nadrobno
3 stredné zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
2-3 PL bezlepkovej múky
150 g ryby (údenej - napr. pstruh alebo tuniak)
300 g vylúpaných, predvarených kreviet
100 ml 12% smotany
750 ml vody alebo zeleninového vývaru
morská soľ

4
porcie
obtiažnosť
1656 kJ / porcia

Postup

V hrnci na masle orestujeme domäkka pór a cibuľu. Trvá to asi päť minút. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, múku a miešame ešte 2 minúty. Zalejeme 750 ml vývaru a privedieme k varu. Za občasného miešania varíme asi 10 až 15 minút, kým nie sú zemiaky mäkké. Krevety krátko orestujeme na troške masla a spolu s nakrájanou údenou rybou bez kostí vložíme do hrnca a ešte 3 minúty povaríme. Nakoniec vmiešame smotanu a polievku už len prehrejeme.

 

https://www.youtube.com/watch?v=3CQ83VDLdS8

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1656 kJ / 396 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Fresh polievka z mrkvy
4
porcie
obtiažnosť
1187 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Cícerová polievka
6
porcií
obtiažnosť
1262 kJ / porcia

Vaše premeny

Hong Ngo

Po pôrode som pribrala 25 kg. Teraz som veľmi spokojná. Všetci tvrdia, že vyzerám mladšie

Peter Javor

Cesta bola tŕnistá, ale výsledok perfektný

Andrea Horáková

Čo robiť, keď rada jem a ak som nervózna, pridám si jedlo navyše?