2 lyžice ghí alebo masla
1 pór
1 malá cibuľa nakrájaná nadrobno
3 stredné zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
2-3 PL bezlepkovej múky
150 g ryby (údenej - napr. pstruh alebo tuniak)
300 g vylúpaných, predvarených kreviet
100 ml 12% smotany
750 ml vody alebo zeleninového vývaru
morská soľ
V hrnci na masle orestujeme domäkka pór a cibuľu. Trvá to asi päť minút. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, múku a miešame ešte 2 minúty. Zalejeme 750 ml vývaru a privedieme k varu. Za občasného miešania varíme asi 10 až 15 minút, kým nie sú zemiaky mäkké. Krevety krátko orestujeme na troške masla a spolu s nakrájanou údenou rybou bez kostí vložíme do hrnca a ešte 3 minúty povaríme. Nakoniec vmiešame smotanu a polievku už len prehrejeme.
https://www.youtube.com/watch?v=3CQ83VDLdS8
4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1656 kJ / 396 kcal