1/2 kg zemiakov olúpaných a nakrájaných na kocky
1 stredne veľká cibuľa
1 lyžica repkového alebo olivového oleja
3 - 4 mrkvy nakrájané na kolieska
1 petržlen nakrájaný na kolieska
1/2 zeleru nakrájaného na kocky
250 g fazule alebo cícera
1 l zeleninového vývaru (podľa potrebnej hustoty možno tekutinu pridať)
majorán, soľ, korenie
cesnak
Fazuľu alebo cícer namočíme cez noc do vody (môžeme použiť aj strukoviny z konzervy, tie ale riadne prepláchneme). Druhý deň vodu zlejeme a v novej vode fazuľu uvaríme do mäkka.
Na oleji opražíme cibuľku nakrájanú nadrobno, pridáme mrkvu, zeler, petržlen a zemiaky. Zalejeme vývarom a varíme asi 30 minút, ku koncu pridáme uvarenú strukovinu.
Polievku ochutíme soľou, korením, majoránom a cesnakom.
4 porcie | doba prípravy 45 minút | 949 kJ / 227 kcal