Hustá zeleninová polievka s fazuľou

Suroviny

1/2 kg zemiakov olúpaných a nakrájaných na kocky
1 stredne veľká cibuľa
1 lyžica repkového alebo olivového oleja
3 - 4 mrkvy nakrájané na kolieska
1 petržlen nakrájaný na kolieska
1/2 zeleru nakrájaného na kocky
250 g fazule alebo cícera
1 l zeleninového vývaru (podľa potrebnej hustoty možno tekutinu pridať)
majorán, soľ, korenie
cesnak

4
porcie
obtiažnosť
949 kJ / porcia

Postup

Fazuľu alebo cícer namočíme cez noc do vody (môžeme použiť aj strukoviny z konzervy, tie ale riadne prepláchneme). Druhý deň vodu zlejeme a v novej vode fazuľu uvaríme do mäkka.

Na oleji opražíme cibuľku nakrájanú nadrobno, pridáme mrkvu, zeler, petržlen a zemiaky. Zalejeme vývarom a varíme asi 30 minút, ku koncu pridáme uvarenú strukovinu.

Polievku ochutíme soľou, korením, majoránom a cesnakom.

4 porcie | doba prípravy 45 minút | 949 kJ / 227 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Šošovicová polievka na indický spôsob
4
porcie
obtiažnosť
1411 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Zelerová polievka
4
porcie
obtiažnosť
1014 kJ / porcia

Vaše premeny

Viera Masárová

Úpravou stravy dosiahnete svoj CIEĽ – úbytok na hmotnosti bez hladovania

Peter Polák

Jedol som nepravidelne, väčšinou som bol celý deň v práci bez jedla a večer si doprial „hody“

Katarína Fedorcová

NUTRIADAPT mi pomohol zmeniť seba, moje myslenie aj vylepšiť môj zdravotný stav.