Ľahká cuketová pizza s paradajkami a mozzarellou

Milujete pizzu, ale kvôli chudnutiu si ju odopierate? Túto nízkosacharidovú variantu si môžete dopriať úplne bez výčitiek. Na rozdiel od klasickej pizze, cesto nie je z múky, ale z ovsených vločiek a cukety. Namiesto sacharidov tak svojmu telu doprajete výživnú vlákninu a ešte si pochutíte.

Suroviny

5 menších cukiet
2 vajcia
2 strúčiky cesnaku
soľ
čierne korenie
1 lyžička oregana
hrnček strúhaného parmezánu
paradajková omáčka
mozzarella
čerstvá bazalka
100 g mletých ovsených vločiek

4
porcie
obtiažnosť
1351 kJ / porcia

Postup

Cukety nastrúháme najemno, ľahko osolíme a necháme 10 minút “vypotiť”. Potom ich prenesieme do čistej utierky alebo väčšieho sita a vytlačíme z nich prebytočnú tekutinu.

Cuketu zmiešame s ovsenými vločkami, vajíčkami, prelisovaným cesnakom, čerstvo mletým čiernym korením, oreganom a parmezánom. Zo zmesi potom na plech vyložený papierom na pečenie potreným trochou oleja vytvoríme placky veľkosti pizze. Všetko rukami poriadne stlačíme. Pri teplote 200°C pečieme asi 20 minút až sa povrch spevní a zozlatne.

Korpusy potrieme paradajkovou omáčkou alebo pretlakom ochuteným soľou, oreganom a prelisovaným cesnakom. Posypeme nastrúhanou mozzarellou a už len na pár minút zapečieme, kým sa syr roztečie a zozlatne. Pridáme čerstvú bazalku, ktorá pizzu krásne prevonia.

TIP: Pokiaľ nie ste vegetariáni a radi by ste si dopriali sýtejšiu verziu, určite môžete pridat kvalitnú šunku s obsahom minimálne 96 % mäsa. Tým doplníte bielkoviny a pizza vás i viac zasýti.

4 porcie | doba prípravy 40 minút | 1351 kJ / 323 kcal

Vhodné pre vegetariánov, deti, diabetikov, zdroj vlákniny, nízkyGI

Tuky
21,0 g
Sacharidy
11,0 g
Bielkoviny
19,0 g
Vláknina
4,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Hovädzie karbonátky so zemiakmi, horčicou a cibuľou
4
porcie
obtiažnosť
1646 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Celozrnné cestoviny s cuketou
4
porcie
obtiažnosť
1 kJ / porcia

Vaše premeny

Katarína Brychtová

BYŤ ŠTÍHLOU JE SKVELÉ! A CÍTIŤ SA DOBRE VO SVOJEJ KOŽI BY SOM DOPRIALA KAŽDÉMU

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Iveta Kozáková

Ako som sa už nemohla na seba pozerať...