Karbonátky s ratatouille

Karbonátky chutia snáď úplne všetkým. Keď si ich urobíte z morčacieho mäsa a ako prílohu zvolíte ratatouille, výborným a chutným obedom alebo večerou potešíte celú rodinu. Morčacie mäso je vhodnou alternatívou namiesto kurčaťa, pretože je ľahko stráviteľné, obsahuje veľké množstvo bielkovín a málo tuku a zeleninou doplníte potrebnú dávku vlákniny.

Suroviny

štipka soli
štipka čierneho korenia
12 ml olivového oleja
karbonátky
90 g mletého morčacieho mäsa
1 žĺtok zo slepačieho vajca
20 g cibule šalotky
štipka sušenej bazalky
RATATOUILLE
200 g žltej papriky
180 g paradajok
100 g baklažánu
štipka provensálskych byliniek

1
porcia
obtiažnosť
1714 kJ / porcia

Postup

Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky.

Mleté mäso zmiešame so žĺtkom, osolíme a okoreníme, pridáme bazalku a dobre premiešame. Pomocou dlaní vytvoríme malé placky a na polovici oleja ich na panvici z oboch strán opečieme dozlata.

Medzitým na ďalšej panvici rozpálime zvyšok oleja a orestujeme na ňom zeleninu, potom stiahneme plameň a ľahko podlejeme vodou a necháme pod pokrievkou dusiť domäkka.

Zeleninové ratatouille dochutíme soľou, korením a provensálskymi bylinkami.

Podávame spolu s karbonátkami,

1 porcia, doba prípravy: 60+ minút, 1714 kJ / 408 kcal
Tuky: 24 g
Sacharidy: 24 g
Bielkoviny: 26 g
Vláknina: 14 g


Vhodné pre celú rodinu a aj športovcov, výborný zdroj bielkovín a vlákniny

 

 

 

1 porcia | doba prípravy 60 minút | 1714 kJ / 410 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Cesnakové krevety
2
porcie
obtiažnosť
627 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Zelerové hranolky so Šmakounom a jogurtovým dipom
1
porcia
obtiažnosť
1728 kJ / porcia

Vaše premeny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutie, o ktorom som netušila, že mi zmení život

Milan Jaška

Môj zdravotný stav sa výrazne zlepšil a cítim sa oveľa lepšie

Jana Nováková

Život sa mi zmenil od základov