Jemný hráškový krém

Suroviny

50g masla
40g cibuľa
50g póru
500 g hrášku
100 ml 12% smotany
15 ml olivového oleja
1 l zeleninového vývaru

5
porcií
obtiažnosť
1026 kJ / porcia

Postup

V hrnci si rozpustíme maslo, orestujeme na ňom najemno nakrájanú cibuľu a pór.

Pridáme hrášok, ešte krátko restujeme a podlejeme vývarom.

Varíme len krátko, 10 až 15 minút, aby hrášok nestratil farbu.

Pridáme smotanu, rozmixujeme kuchynským mixérom a pre väčšiu jemnosť precedíme cez jemné sitko.

V prípade potreby dochutíme olivovým olejom alebo čerstvo mletým korením.

5 porcií | doba prípravy 30 minút | 1026 kJ / 245 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Veľkonočné menu
Bylinková polievka plná antioxidantov
4
porcie
obtiažnosť
813 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Tekvicové curry s quinoou
2
porcie
obtiažnosť
1905 kJ / porcia

Vaše premeny

Kristína Lacinová

Kristínka na naučila ako si pripravovať jedlo, ako sa stravovať a ako čeliť nástrahám v stravovaní

Marek Varkoček

Žiadne hladovanie, iba zmena stravovacích návykov a skladby jedla

Petra Panská

Manžel a kolegovia v práci mi hovorili, že je vidieť, ako som schudla, a že mi to pristane