Jablkové placky

V záhradách dozrievajú výborné letné jablká, ktoré k letu neodmysliteľne patria. Obsahujú rozpustnú vlákninu pektín, ktorý priaznivo ovplyvňuje črevnú mikroflóru a s ňou aj trávenie. Navyše sú bohaté na vitamíny a z minerálnych látok najmä na draslík, ktorý je dôležitý pre správnu funkciu srdca a svalov. Vychutnať si ich môžete aj v podobe týchto neodolateľných pečených placiek, ktoré zaženú chute na sladké a ešte vás obohatia o kvalitné živiny.

Suroviny

4 ks stredných jabĺk
2 slepačie vajcia veľkosti M
4 PL polotučného tvarohu
1 ČL medu
2 ČL škorice
3 PL müsli zmesi (najlepšie zmes ovsených vločiek a orieškov)
4 PL mandľovej múky

4
porcie
obtiažnosť
1222 kJ / porcia

Postup

Jablká umyjeme a nastrúhame nahrubo aj so šupkou. V mise ich zmiešame s vajciami, tvarohom, medom a škoricou. Pridáme müsli, mandľovú múku a miešame, kým nevznikne zmes. Pokiaľ bude zmes príliš hutná, pridáme ešte tvaroh podľa potreby.

Plech vyložíme papierom na pečenie a začneme dávkovať pripravenú zmes tak, aby vznikli placky. Následne dáme piecť do rúry vyhriatej na 150 stupňov a pečieme po dobu približne 20 – 25 minút, kým placky nezozlatnú.

Hotové placky môžeme ozdobiť kúskom jablka.

4 porcie | doba prípravy 35 minút | 1222 kJ / 292 kcal

Tuky
16,6 g
Sacharidy
31,1 g
Bielkoviny
11,2 g
Vláknina
6,5 g

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Veľkonočný baránok
7
porcií
obtiažnosť
1544 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Upečte si svoju granolu
12
porcií
obtiažnosť
1103 kJ / porcia

Vaše premeny

Jozefa Šureková

Ďakujem NUTRIADAPT, lekár bol s mojimi výsledkami pri kontrole viac ako spokojný

Ľubomír Ludvik

Schudol som 16 kg tuku a cítim sa nielen lepšie ale aj mladšie

Zdenka Šutáková

Som živým príkladom toho, že chudnúť sa dá aj po päťdesiatke