Hydinový guláš s dusenou brokolicou

Guláš patrí medzi obľúbené jedlá v našej krajine. Väčšinou ho poznáme skôr s hovädzím mäsom, ale pripraviť sa dá aj ľahšia verzia. Keď ho namiesto knedle doplníte brokolicou, postaráte sa o pochúťku vhodnú pri redukcii hmotnosti, ktorá vás perfektne zasýti.

Suroviny

1 PL repkového oleja
4 menšie cibule
500 g kuracích pŕs
štipka soli
štipka čierneho korenia
4 ČL mletej sladkej papriky
200 g lúpaných paradajok
600 g brokolice

4
porcie
obtiažnosť
1100 kJ / porcia

Postup

Na repkovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme kuracie mäso nakrájané na kocky, osolíme, okoreníme a sprudka orestujeme. K mäsu pridáme sladkú papriku a restujeme ešte asi 1 minútu. Pridáme nakrájané lúpané paradajky z konzervy aj so šťavou a necháme podusiť. Dusíme, kým sa nevyvarí časť vody a vznikne hustejšia omáčka.

Medzitým v pare pripravíme brokolicu a podávame ju spoločne s gulášom.

4 porcie | doba prípravy 60 minút | 1100 kJ / 263 kcal

Vhodné pre celú rodinu, zdroj vlákniny, zdroj bielkovín

Tuky
8,2 g
Sacharidy
17,4 g
Bielkoviny
35,9 g
Vláknina
6,8 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Cícerová sekaná
8
porcií
obtiažnosť
1466 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Pohánkové karbonátky
4
porcie
obtiažnosť
1100 kJ / porcia

Vaše premeny

Petra Panská

Manžel a kolegovia v práci mi hovorili, že je vidieť, ako som schudla, a že mi to pristane

Richard Pardek

Ak chcete schudnúť a nie donekonečna chudnúť

Natalia Raupach

Máme to vo svojich rukách