Hubový krém s krúpami

Studené a daždivé dni so sebou priniesli v lesoch hubový poklad, preto je ten najlepší čas na prípravu pokrmov práve z húb. Ich zber je u nás veľmi obľúbený, navyše sú nízkokalorické a takmer z 99% tvorené vodou. Preto sú pri redukčnom režime vhodnou súčasťou jedál. Navyše obsahujú celý rad vitamínov a minerálov a ich chuť je jedinečná. Vyskúšajte jemný hubový krém s krúpami, ktorý vás zahreje nielen pri chladných večeroch.

Suroviny

100 ml bieleho suchého vína
150 g šampiňónov
2 ČL olivového oleja
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 PL čerstvého tymianu
štipka soli
štipka čierneho korenia
700 ml zeleninového vývaru
140 g jačmenných krúpov
2 PL paradajkového pretlaku
2 ČL šťavy z citróna

4
porcie
obtiažnosť
764 kJ / porcia

Postup

V hrnci zahrejeme víno, pridáme nakrájané huby a necháme 15 minút odstáť. Huby scedíme, víno si uchováme a dáme bokom.

V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky nasekaný cesnak. Pridáme huby, tymian, soľ a čierne korenie a restujeme. Pridáme odložené víno, zeleninový vývar, jačmenné krúpy, paradajkový pretlak, poprípade ešte vodu a varíme cca 45 minút, kým krúpy nezmäknú.

Časť polievky rozmixujeme na hladký krém, vrátime do polievky a krátko prehrejeme. Dochutíme citrónovou šťavou a podávame.

4 porcie | doba prípravy 35 minút | 764 kJ / 183 kcal

Vhodné pre vegetariánov, pre diabetikov, zdroj vlákniny

Tuky
3,7 g
Sacharidy
33,0 g
Bielkoviny
5,2 g
Vláknina
6,7 g

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Fresh polievka z mrkvy
4
porcie
obtiažnosť
1187 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Zelerová polievka
4
porcie
obtiažnosť
1014 kJ / porcia

Vaše premeny

Mária Kohautová

Moja hmotnosť išla dole úplne sama a bez trápenia

Marian Kamenicky

Hlavné je zlepšenie zdravotného stavu, postava je benefit

Darina Mondeková

Dnes som ľahšia o 31 kg a je to super pocit!