65 g ryže arborio
5 ml olivového oleja
20 g cibule šalotky
štipka soli
štipka čierneho korenia
220 ml zeleninového vývaru
20 g sušených húb (najlepšie hríb smrekový)
50 g rukoly
Huby zalejeme horúcou vodou a necháme ich v miske aspoň 30 minút napučať.
V hrnci rozpálime olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku. Po pár minútach pridáme ryžu, osolíme, okoreníme a miešame, kým nie je tukom obalené každé zrniečko.
Potom pridáme odkvapkané huby a zalejeme vývarom tak, aby bola ryža ponorená, a na miernom plameni necháme vývar do nej vsiaknuť. Podľa potreby dolievame zvyšok vývaru, prípadne vodu, kým ryža nie je na skus.
Hotové rizoto podávame ozdobené lístkami rukoly.
1 porcia | doba prípravy 45 minút | 1508 kJ / 360 kcal
Vhodné pre celú rodinu, vegetariánov, vegánov a športovcov, zdroj vlákniny