Hubové rizoto s rukolou

Ak si chcete dať na obed alebo na večeru niečo ľahké, hubové rizoto je tou správnou voľbou a v tejto úprave dokonca aj pre vegánov. Rizoto urobíte ako minútku, huby dodajú vášmu telu vlákninu a tiež sú dobrým rastlinným zdrojom bielkovín. Rukola obsahuje vysoké množstvo vitamínu C a tiež horčiny, ktoré podporujú trávenie.

Suroviny

65 g ryže arborio
5 ml olivového oleja
20 g cibule šalotky
štipka soli
štipka čierneho korenia
220 ml zeleninového vývaru
20 g sušených húb (najlepšie hríb smrekový)
50 g rukoly

1
porcia
obtiažnosť
1508 kJ / porcia

Postup

Huby zalejeme horúcou vodou a necháme ich v miske aspoň 30 minút napučať.

V hrnci rozpálime olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku. Po pár minútach pridáme ryžu, osolíme, okoreníme a miešame, kým nie je tukom obalené každé zrniečko.

Potom pridáme odkvapkané huby a zalejeme vývarom tak, aby bola ryža ponorená, a na miernom plameni necháme vývar do nej vsiaknuť. Podľa potreby dolievame zvyšok vývaru, prípadne vodu, kým ryža nie je na skus.

Hotové rizoto podávame ozdobené lístkami rukoly.

1 porcia | doba prípravy 45 minút | 1508 kJ / 360 kcal

Vhodné pre celú rodinu, vegetariánov, vegánov a športovcov, zdroj vlákniny

Tuky
6,0 g
Sacharidy
63,0 g
Bielkoviny
12,0 g
Vláknina
8,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Teľacie rolky so špargľou
4
porcie
obtiažnosť
1686 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Fantastická pizza alla Dorka
5
porcií
obtiažnosť
1833 kJ / porcia

Vaše premeny

Petra Panská

Manžel a kolegovia v práci mi hovorili, že je vidieť, ako som schudla, a že mi to pristane

Peter Polák

Jedol som nepravidelne, väčšinou som bol celý deň v práci bez jedla a večer si doprial „hody“

Jana Kušnírová

Za pol roka som vďaka odbornej pomoci dokázala schudnúť viac ako som mala v pláne