Hubové rizoto s rukolou

Ak si chcete dať na obed alebo na večeru niečo ľahké, hubové rizoto je tou správnou voľbou a v tejto úprave dokonca aj pre vegánov. Rizoto urobíte ako minútku, huby dodajú vášmu telu vlákninu a tiež sú dobrým rastlinným zdrojom bielkovín. Rukola obsahuje vysoké množstvo vitamínu C a tiež horčiny, ktoré podporujú trávenie.

Suroviny

65 g ryže arborio
5 ml olivového oleja
20 g cibule šalotky
štipka soli
štipka čierneho korenia
220 ml zeleninového vývaru
20 g sušených húb (najlepšie hríb smrekový)
50 g rukoly

1
porcia
obtiažnosť
1508 kJ / porcia

Postup

Huby zalejeme horúcou vodou a necháme ich v miske aspoň 30 minút napučať.

V hrnci rozpálime olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľku. Po pár minútach pridáme ryžu, osolíme, okoreníme a miešame, kým nie je tukom obalené každé zrniečko.

Potom pridáme odkvapkané huby a zalejeme vývarom tak, aby bola ryža ponorená, a na miernom plameni necháme vývar do nej vsiaknuť. Podľa potreby dolievame zvyšok vývaru, prípadne vodu, kým ryža nie je na skus.

Hotové rizoto podávame ozdobené lístkami rukoly.

1 porcia | doba prípravy 45 minút | 1508 kJ / 360 kcal

Vhodné pre celú rodinu, vegetariánov, vegánov a športovcov, zdroj vlákniny

Tuky
6,0 g
Sacharidy
63,0 g
Bielkoviny
12,0 g
Vláknina
8,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
SMART NOODLES s bravčovou panenkou a bylinkami
4
porcie
obtiažnosť
1041 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Dusený kapor so zemiakmi
4
porcie
obtiažnosť
1757 kJ / porcia

Vaše premeny

Andrea Horáková

Čo robiť, keď rada jem a ak som nervózna, pridám si jedlo navyše?

Rastislav Rabik

Konečne sa nezadýchavam a cítim sa dobre

Alica Andrijková

Zmenila som pohľad na jedlo ako celok – hladovky som vymenila za kvalitné a vyvážené jedlo