Hovädzie placky so zemiakmi a fazuľkami

Hovädzie placky z chudého mäsa sú skvelou voľbou, ako v kuchyni spracovať červené mäso. To má vysoký obsah železa a vitamínu B12, pri ktorých nedostatku môže nastať chudokrvnosť. Fazuľkami dodáte telu potrebnú vlákninu.

Suroviny

100 g zemiakov
100 g zelených fazuliek
100 g mletého chudého hovädzieho mäsa
štipka soli
štipka čierneho korenia
1 strúčik cesnaku
40 g cibule
1 PL repkového oleja

1
porcia
obtiažnosť
1626 kJ / porcia

Postup

Prelisovaný cesnak a cibuľu nakrájanú najemno dobre premiešame s mletým hovädzím mäsom. Zmes osolíme, okoreníme a utvoríme malé placky.

Tie potom potrieme olejom, vložíme do pekáča, podlejeme trochou vody a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 ° C cca 30 minút. Než sa placky upečú, tak uvaríme zemiaky v osolenej vode domäkka a podusíme ľahko osolenej fazuľky. Placky podávame so zemiakmi a fazuľkami.

 

1 porcia | doba prípravy 30 minút | 1626 kJ / 389 kcal

Zdroj bielkovín a vlákniny, vhodné pre celú rodinu, diabetikov a športovcov

Tuky
19,0 g
Sacharidy
27,0 g
Bielkoviny
26,0 g
Vláknina
7,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Tekvica hokaido s parmezánom
1
porcia
obtiažnosť
492 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Halušky, ako ich nepoznáte
3
porcie
obtiažnosť
1673 kJ / porcia

Vaše premeny

Andrea Horáková

Čo robiť, keď rada jem a ak som nervózna, pridám si jedlo navyše?

Peter Vall

Schudol som 15 kg a cítim sa oveľa lepšie

Viera Masárová

Úpravou stravy dosiahnete svoj CIEĽ – úbytok na hmotnosti bez hladovania