1 plechovka cícera pripraveného na pare (alebo hrnček vareného cíceru)
2 vajcia
1,5 dlc kokosového mlieka
1 lyžička kypriaceho prášku bez fosfátov
1 PL kokosového oleja
lyžička škorice
2 PL medu
1 zrelý banán
1 avokádo
2 PL holandského kakaa
Tyčovým mixérom pripravíme zmes so scedeným cícerom, vajec, kokosového mlieka, škorice, kypriaceho prášku a medu. Na panvici si rozohrejeme kokosový olej a rozprestrieme naň vopred pripravenú zmes v tvare menších placiek. Opekáme na miernom plameni cca 3 - 4 minúty z každej strany do zlatista.
Na avokádovú nutelu si rozmixujeme avokádo s banánom a kakaom a placky touto zmesou potrieme.
NIEČO NAVYŠE: Ak zvolíte toto jedlo počas dopoludnia, môžete pridať na dozdobenie ovocie (jahody, maliny, čučoriedky, kivi, banán, atď.), V prípade olovrantu môžete použiť namiesto ovocia buď trochu orechov alebo semienka.
Cícer - táto strukovina je veľmi výhodná pre svoju chuťovú neutralitu - môžeme ju pripraviť veľmi chutne na sladko i na slano. Zároveň má zastúpené takmer všetky dôležité vitamíny a minerály a veľké množstvo vlákniny. Je to výborný zdroj bielkovín, pôsobí blahodárne na náš kardiovaskulárny systém, ale aj pokožku.
4 porcie | doba prípravy 15 minút | 1386 kJ / 331 kcal