Celozrnná jablková štrúdla

Predstavujeme vám posledný z radu zimných videoreceptov natočených v spolupráci s Chefparade. Link k videu je priložený na konci receptu. Aj napriek tomu, že štrúdľa z lístkového cesta je nesmrteľná klasika, po ochutnaní tejto varianty už nebudete chcieť inú :).

Suroviny

300 g celozrnnej múky (napr. špaldová)
50 g ghí alebo masla
150 g bieleho jogurt (3,5% tuku)
80 g vlašských orechov
asi 3 jablká
mletá škorica
hrsť hrozienok alebo sušených brusníc
1 vajce + vajce na potretie

10
porcií
obtiažnosť
1021 kJ / porcia

Postup

Do misy preosejeme múku, pridáme zmäknuté ghí, jogurt a vajcia. Vypracujeme vláčne hladké cesto, ktoré necháme v chlade aspoň hodinku odležať. Z cesta vyvaľkáme tenké pláty, naplníme na kocky pokrájanými jablkami, posypeme na hrubo posekanými orechmi, brusnicami a škoricou. Štrúdľu zavinieme a ešte zvrchu potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v teplovzdušnej rúre na 180 stupňov asi 25 minút.

https://www.youtube.com/watch?v=c1sSWyYyZe4

 

10 porcií | doba prípravy 30 minút | 1021 kJ / 244 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Raw cherry zmrzlina
4
porcie
obtiažnosť
1556 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Quinoe kaša s tvarohom
1
porcia
obtiažnosť
1489 kJ / porcia

Vaše premeny

Jana Chomová

Naučila som sa správne kombinovať vhodné potraviny, schudla som a zlepšil sa mi môj zdravotný stav

Róbert Gažo

Neveril som, že schudnem a nakoniec schudol som viac ako bol plán

Monika Miňová

Postupne som musela vymeniť celý šatník :)