Bravčová krkovička v rajčinovej omáčke so zeleninovými rezancami

Zeleninové rezance sa pomaly stávajú súčasťou našich jedálničkov, a to hlavne vďaka nízkemu obsahu kalórií, nulovému obsahu lepku a prirodzenému obsahu vitamínov (napríklad C) a vlákniny. Krkovička v rajčinovej omáčke k nim ešte dodá potrebné bielkoviny a jedlo tak aj viac zasýti. Parmezánom a bazalkou pridáte ten pravý nádych Talianska.

Suroviny

50 g cukety
150 g mrkvy
75 g bravčovej krkovičky bez kosti
1 strúčik cesnaku
20 g cibule
50 g cherry rajčín
10 g rajčinového pretlaku
80 g petržlenu
15 ml olivového oleja
12 g parmezánu
vetvička čerstvej bazalky (alebo ½ ČL sušenej)
štipka soli
štipka čierneho korenia

1
porcia
obtiažnosť
2026 kJ / porcia

Postup


V hlbokej panvici rozpálime olej a speníme pretlačený strúčik cesnaku a nadrobno nakrájanú cibuľku. Potom pridáme aj na kocky nakrájané mäso a restujeme, kým sa zatiahne. Potom ho osolíme, okoreníme a pridáme pretlak, nakrájané cherry rajčiny a najemno nasekanú bazalku (vetvičku si dáme bokom na ozdobu). Zmes podlejeme trochou vody a necháme pod pokrievkou prebublávať približne 30 minút, kým nie je mäso mäkké.

Medzitým si umyjeme cuketu a oškrabeme mrkvu s petržlenom a pomocou škrabky všetko nastrúhame na rezance. Zeleninové rezance vhodíme do veľkého hrnca s vriacou osolenou vodou a 1-2 minúty povaríme. Potom ich scedíme a preložíme na tanier.

Dáme na ne omáčku s mäsom, posypeme strúhaným parmezánom a ozdobíme bazalkou.

1 porcia | doba prípravy 60 minút | 2026 kJ / 484 kcal

Vhodné pre športovcov, zdroj bielkovín a vlákniny, nízky glykemický index.

Tuky
30,0 g
Sacharidy
31,0 g
Bielkoviny
24,0 g
Vláknina
11,0 g

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Tekvicové rizoto
6
porcií
obtiažnosť
1938 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Morčacie prsia na hubách s varenými batátmi
4
porcie
obtiažnosť
1575 kJ / porcia

Vaše premeny

Mária Čurmová

Už som mala dosť svojich pribúdajúcich kíl

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie

Barbora Tesárová

Objavila som pre mňa nové potraviny, úpravy mäsa a kombináciu rôznych jedál