Zapečené cukety s červenou šošovicou

Suroviny

1 cuketa
60 g červenej lúpanej šošovice
40 g quinoy
1/2 cibule
strúčik cesnaku
1/2 žltej papriky
1 jarná cibuľka
200 g konzervovaných krájaných paradajok
70 g mozzarelly
5 g olivového oleja
soľ, korenie
pár čerstvých paradajok

2
porcie
obtiažnosť
992 kJ / porcia

Postup

Uvarte šošovicu a quinou. Pre výraznejšiu chuť môžete použiť zeleninový vývar.

Cuketu rozrežte pozdĺžne na polovice a pomocou lyžičky vydlabte dužinu. Dužinu nakrájajte na kocky a dajte bokom.
 

Cibuľu nahrubo nakrájajte a zľahka orestujte na panvici na oleji, po chvíli pridajte nasekaný cesnak, dužinu z cukety, nakrájanú papriku a jarnú cibuľku a všetku zeleninu opekajte, až zmäkne.

Prisypte šošovicu, quinou, prilejte paradajky z konzervy aj so šťavou, všetko premiešajte a celú zmes dôkladne osoľte a okoreňte.

Zmesou naplňte vydlabané  cukety a dajte zapiecť na 20-30 minút do rúry predhriatej na 180 stupňov.

Asi 10 minút pred dopečením poklaďte vršok plátkami mozzarelly a plátkami čerstvých paradajok a nechajte zozlatnúť.

2 porcie | doba prípravy 50 minút | 992 kJ / 237 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Halušky, ako ich nepoznáte
3
porcie
obtiažnosť
1673 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Pečené batáty s cottage cheese a salsou
4
porcie
obtiažnosť
705 kJ / porcia

Vaše premeny

Jozefa Šureková

Ďakujem NUTRIADAPT, lekár bol s mojimi výsledkami pri kontrole viac ako spokojný

Anton Škrtel

Nutriadapt vrelo odporúčam každému, lebo toto nie je diéta, ale zdravý životný štýl

Katarína Nováková

Podarilo sa mi schudnúť 11 kg, prehodnotila som svoje stravovacie návyky, prístup ku strave a pitnému režimu