Tofu špízy nielen na letnú barbecue

Tofu je veľmi univerzálny, dá sa jesť na slano i na sladko, teplý aj studený. Ale taký grilovaný tofu úplne zmení štruktúru a vytvorí si chrumkavú kôrku. Užite si bezmäsité špízy.

Suroviny

1 kocka marinovaného tofu
1 žltá paprika
1 červená paprika
cherry paradajky
šampiňóny
1 červená cibuľa

2
porcie
obtiažnosť
1108 kJ / porcia

Postup

Tofu, papriku, cibuľu a šampiňóny nakrájame na väčšie kocky. Na jednom konci špajle pomocou noža vytvoríme špičku. Napichujeme striedavo tofu, zeleninu, šampiňóny a paradajky. Grilujeme na grile alebo v rúre na papieri na pečenie. Až bude tofu po okrajoch chrumkavý a zelenina mäkká, môžeme servírovať. Podávame s jogurtovým dipom, ktorý vytvoríme tak, že zmiešame v miske všetky ingrediencie.

ČERVENÁ CIBUĽA: Cibuľa má silný antibakteriálny účinok, pomáha znižovať množstvo triglyceridov v krvi a tiež obsahuje flavonoidy, ktoré fungujú ako antioxidanty. Červená cibuľa sa hodí k tepelnej úprave a na grilovanie, skvelá je v tom, že teplom skaramelizuje a vytvorí prirodzene sladkú chuť.

2 porcie | doba prípravy 25 minút | 1108 kJ / 265 kcal

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Tekvicové placky so salsou
1
porcia
obtiažnosť
1483 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Zelerový krém s údeným lososom
1
porcia
obtiažnosť
1306 kJ / porcia

Vaše premeny

Daniela Huráková

Treba to vyskúšať, stojí to za to!

Milan Kormoš

Sám som bol prekvapený z toho, ako to všetko zrazu ide

Jana Chomová

Naučila som sa správne kombinovať vhodné potraviny, schudla som a zlepšil sa mi môj zdravotný stav