Šťavnatý losos s horčicovou zálievkou

Steak z lososa doplnený šalátom a výbornou aromatickú horčicovou zálievkou, ktorú musíte ochutnať, je ideálnym variantom ľahkého a pritom vyváženého obeda alebo večere.

Suroviny

ŠALÁT
4 ks steakov z lososa
listy rímskeho šalátu
250 g cherry paradajok
1 šalátová uhorka
1 žltá paprika
citrón
DRESING
2 lyžice medu
2 lyžice nasekaného kôpru
1 lyžica horčice
2 lyžice olivového oleja

4
porcie
obtiažnosť
975 kJ / porcia

Postup

Steaky si ochutíme, pokvapkáme citrónom, ľahko osolíme a okoreníme. Lososa uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do rúry. Pečieme asi 20 minút na 200 °C. Listy šalátu umyjeme a dáme do väčšej misy, pridáme na polovice rozkrájané paradajky, uhorku a papriku. Pripravíme si dresing. Ten si vytvoríme zmiešaním všetkých surovín v menšej miske. Dôkladne spoločne premiešame dresing a šalát a prepojíme tak všetky chute. Servírujeme na jednotlivé taniere vždy s porciou lososa.

Zaujímavosť: Losos je zdrojom omega 3 nenasýtených mastných kyselín, tie sú známe okrem iného aj tým, že pomáhajú znižovať cholesterol. Rovnako ako ostatné ryby, aj losos obsahuje vitamín D, ktorý je veľmi prospešný pre ľudský organizmus.

  • 233 kcal / 974,6 kJ
  • Bielkoviny 23 g
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 9 g
  • Vláknina 3,7 g
  • Zdroj bielkovín, vhodné pre deti, vhodné pre diabetikov

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 975 kJ / 233 kcal

Zdroj bielkovín, vhodné pre deti, vhodné pre diabetikov

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Morčací špíz s paradajkovou salsou a zemiakmi
4
porcie
obtiažnosť
5382 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Pečená jahňacia kotleta s ryžou a šalátom
4
porcie
obtiažnosť
3361 kJ / porcia

Vaše premeny

Silvia Sokolová

Kilá išli dole rýchlejšie, ako som predpokladala

Róbert Gažo

Neveril som, že schudnem a nakoniec schudol som viac ako bol plán

Anna Demianová

Cítim sa skvele a dostávam veľa komplimentov od kolegov a rodiny ako dobre vyzerám.