Pstruh na červenom víne s ryžou

Do jedálnička by sme nemali zabúdať zahŕňať ryby. Sú ľahké a optimálne k zaradeniu do redukčných výživových plánov. Pstruh na červenom víne doplnený o ryžu nám zaručí chutný obed alebo večeru. Pstruh obsahuje rovnako ako ďalšie ryby Omega 3 mastné kyseliny. Hnedá ryža je vhodnejšie náhradou za klasickú bielu, pretože obsahuje viac minerálnych látok a vlákniny.

Suroviny

90 g pstruha dúhového
60 g šalotky
50 ml suchého červeného vína
10 ml olivového oleja
štipka soli
štipka čierneho korenia
štipka chilli vločiek
50 g poľnej
60 g hnedej ryže

1
porcia
obtiažnosť
2066 kJ / porcia

Postup


Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.

V hrnci zohrejeme víno, pridáme šalotku nakrájanú na štvrtky a varíme na miernom plameni, kým cibuľa nezmäkne. Až sa množstvo vína zredukuje cca na polovicu, pridáme polovicu oleja, chilli vločky, soľ a korenie a ešte krátko povaríme.

Pstruha opláchneme a osušíme, osolíme, okoreníme a na zvyšku oleja opečieme na panvici z oboch strán dozlatista. Podávame s vínnou omáčkou so šalotkami, ryžou a šalátom z poľníčka.

Poľníček môžeme jesť len tak alebo ho ľahko ochutíme pár kvapkami citrónovej šťavy, soľou a korením.

 

1 porcia | doba prípravy 30 minút | 2066 kJ / 494 kcal

Zdroj bielkovín, nízky glykemický index, vhodné pre športovcov

Tuky
16,0 g
Sacharidy
58,0 g
Bielkoviny
26,0 g
Vláknina
4,0 g

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Zelerový krém s údeným lososom
1
porcia
obtiažnosť
1306 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Brokolicové placky so šalátom
2
porcie
obtiažnosť
2249 kJ / porcia

Vaše premeny

Lýdia Kožiková

Konečne som sa dozvedela čo a kedy jesť

Ivan Hudec

Upravil sa mi tlak a cukor

Alica Andrijková

Zmenila som pohľad na jedlo ako celok – hladovky som vymenila za kvalitné a vyvážené jedlo